Over ons

Rotterdamse Sjoeros

– We zijn een initiatief van een voormalige chef-kok die door de glutenallergie van zijn vrouw een mooi receptje heeft bedacht voor “Churro’s”. ( zij wilde dat graag eten, maar door de gluten-intolerantie niet meer mogelijk.
– Met het unieke karretje trekken we door het land om iedereen kennis te kunnen laten maken met deze inventieve delicatesse.
Inmiddels door de alliantie “Lekker Glutenvrij” van de NCV gecertificeerd, het “Vegan-certificaat” is in behandeling!
-Omdat we uit Rotterdam komen, én het originele Churros-recept dusdanig hebben omgegooid, hebben we er óók maar een Rotterdamse naam aan gegeven: Sjoero’s!

Echt lekker eten prikkelt je zintuigen, brengt je in vervoering, neemt je mee op reis naar herinneringen van vroeger toen je in dat ene strandtentje dat heerlijke gerechtje proefde en je op slag verliefd was op de kok. Voor Vincent is eten een erg belangrijke beleving, voor zo lang als hij weet.
Na de verplichte middelbare school & militaire dienstplicht waar hij zijn boekentas achter zich aansleurde bezocht hij de opleiding ‘SVH-restaurant-kok’ aan de koksschool in Rotterdam; zogenaamd om de basis-kooktechnieken te leren, maar zijn grootste les was: ‘het combineren van de juiste ingrediënten om super smaken en texturen bij elkaar te brengen”. Zijn kookkunsten werden zeer op prijs gesteld in de diverse restaurants waar hij ging werken.
De vrije ziel houdt zich echter nooit lang gevangen. De zucht naar vrijheid en de smaken brengen naar de mensen op straat vonden zijn weg toen hij in 1995 de eerste ‘Food-Truck’ van Nederland op ging zetten. Misschien was Vincent was z’n tijd iets te ver vooruit waardoor van het project “Kook-Kar” alleen nog hele leuke oude kiekjes bestaan.
Zijn carrière als kok-matroos ving aan nadat hij zichzelf had beloofd wat van de wereld te gaan zien. Met de pollepel en een setje koksmessen stapte hij aan boord. 

Dat duurde maar een paar jaartjes, en met nóg meer scholing én ervaring werd hij uiteindelijk kapitein.
Voornamelijk met sleepboten is Vincent meerdere keren ‘rond de Wereld’ geweest en het moet op een van die reizen zijn geweest dat hij de ietwat verstoorde professor Grunschnabel is tegen gekomen.
Het moet óók op één van deze reizen zijn geweest dat Vincent zijn ‘Laatste Liefde’ is tegengekomen, waarvoor hij de geniale “Sjoero’s” heeft ontwikkeld! (zijn vrouw heeft een gluten-intolerantie en wilde graag nog ‘es Churro’s eten).
Met de hulp van een vrije Amsterdamse Designer is een geniaal nieuw kook-karretje gemaakt. De vrije Vincent trekt er weer op uit, als landrot nu en als de “Capt.Cats” met de Sjoero’s.
Sjoero’s uit Sjaarloos!
En bij heel mooi weer komen de Sjoero’s met een bolletje ijs, natuurlijk van die andere vrije ziel: Prof. Grunschnabel! . Gecertificeerd Vegan- & Glutenvrij!, dit prikkelt de zinnen, proeven dus!

Wat we doen

Vraag nu een offerte aan voor uw feest!

Binnenkort óók verkrijgbaar bij groothandel en speciaalzaken!
Hou onze site in de gaten!